Mr. V. Wolting

Mr. V. Wolting studeerde Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen met als specialisatie strafrecht. Hij is sinds 2003 in Zwolle werkzaam als strafrechtadvocaat en deed sindsdien ruime ervaring op met alle onderdelen van de strafrechtpraktijk in onder andere diverse grote strafzaken.

Daarvoor was mr. Wolting gedurende een aantal jaren als docent en onderzoeker verbonden aan de vakgroep Strafrecht van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij de basis legde voor zijn uitgebreide kennis van het strafrecht.

Bij mr. Wolting gaan zijn enthousiasme voor het vak en diens grote betrokkenheid bij cliënten hand in hand met gedegen juridische kennis en een ruime praktijkervaring.

Naast strafzaken van volwassenen behandelt mr. Wolting als advocaat vanuit Zwolle zaken op het gebied van het jeugdrecht (strafzaken minderjarigen, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing) en van het psychiatrisch patiëntenrecht (BOPZ).

Mr. Wolting is bestuurslid van de Vereniging Psychiatrisch Patiëntenrecht Advocaten Nederland (VPAN) en bestuurslid van het Zwolsch Juridisch Genootschap. Verder is hij plaatsvervangend lid van het Hof van Discipline en advocaat-trainer bij de beroepsopleiding advocatuur van de Nederlandse Orde van Advocaten. Mr. Wolting is lid van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA). Als gastdocent geeft hij regelmatig colleges op Hogeschool Windesheim te Zwolle. Mr. Wolting heeft diverse artikelen op het gebied van het strafrecht gepubliceerd.

U kunt mr. Wolting direct bereiken op 06-22757377 of via vw@woltingvanfaassen.nl.